Don Kozakken 2017

Op zaterdagavond 18 november 2017 treedt het wereldberoemde Don Kozakkenkoor uit Rusland op in Wolphaarstdijk. Dit concert is de start van een wekenlange tournee door Nederland en Duitsland. Dit bijzondere evenement vindt plaats in de recent, prachtig vernieuwde Nicolauskerk in Wolphaartsdijk. Hieronder is meer over het koor te lezen. Gezien de grote belangstelling is het raadzaam om kaarten voor dit uniek concert te reserveren. Ons orkest Advendo-EMM is daarvoor contactpersoon. Toegangskaarten ad. € 25,00 zijn te reserveren op onze website   info@advendo-emm.nl. ( als de link niet werkt, type dan dit adres in bij uw email). Bij reservering krijgt u altijd een bevestiging.  Aanvang  20.00 u  ( zaal open  19.30 u)


Unieke Europese Jubileum concerttour door het Don KosakenChor Russland 

 

Dit jaar vieren het Don KosakenChor Russland en chef-dirigent Marcel N. Verhoeff hun 25-jarig jubileum. Het koor bestaat uit 24 professionele vocalisten die veelal verbonden zijn aan de grote operahuizen in Rusland. De begeleiding is in handen van het virtuoze ‘Instrumental Soloists Ensemble ‘Philarmonia’ uit Moskou, die de authentieke Russische volksinstrumenten bespelen. Ze zijn een graag geziene gast op de internationale concertpodia. 

 

De meeslepende zang, de bewogen uitvoeringen en het contact met het publiek zorgen iedere keer weer voor een unieke beleving van de Russische muziek en haar cultuur. Tijdens deze Europese jubileumtournee tournee, ook de Nederlandse theaters, zullen de vocalisten en instrumentalisten wederom de zalen vullen met bekende en onbekende Russische liederen. Het wordt een feestelijke en ontroerende reis naar en door het oude en nieuwe Rusland. 

 

Het koor en de instrumentalisten staan onder de bezielende leiding van de Nederlandse dirigent Marcel Nicolajevich Verhoeff, hij is onderscheiden met de Rus Prix Award. 

 

In 1992 is het Don KosakenChor Russland – bestaande uit in Rusland woonachtige professionele zangers – opgericht in zijn spirituele bakermat, de Russische Federatie. Het Instrumental Soloists Ensemble ‘Philarmonia’ bestaat uit laureaten die allen op virtuoze wijze de Russische volksinstrumenten bespelen zoals de Bayan, Balalaika en Domra. De combinatie van de zang, begeleid door de authentieke Russische volksinstrumenten, de kostuums, het decor en de interactie met het publiek staat garant voor een meeslepende muzikale voorstelling. 

 

Het koor trad op in onder meer Dom Muzika (Moskou), Het Witte Huis (Moskou), het Concertgebouw (Amsterdam), Liederhalle (Stuttgart), Musikhalle (Hamburg), Die Glocke (Bremen) en in Aspendos Arena (Antalya). 

 

Vanaf 15 november t/m 17 december in vele Nederlandse theaters en bijzondere andere locaties.